

# Geo-Enabled Elections Monday Workshop Pre-Work and Agenda

#### Pre-work

- Review the agenda closely so you are prepared to participate in all sections of the workshop
- If you have questions or comments regarding the agenda and pre-work, please reach out to Jamie Chesser, <a href="mailto:jamie.chesser@nsgic.org">jamie.chesser@nsgic.org</a> 720-379-4992 for clarification
- Bring all questions you have regarding the project
  - We will have large posters on the wall where participants can hang post it notes with questions, comments, and thoughts on various areas of the project. There will be a general GEE project questions poster as well
- Be prepared to answer the following:
  - What are your goals for being here today? How would you like to contribute?

#### **Agenda**

7:00am - 8am | **60 minutes**Breakfast for workshop attendees

There will be an opportunity during this time to interact with posters and post it notes which will serve as a catalyst for conversation.

8:00am | 15 minutes

Welcome, introductions, activity

8:15am | 20 minutes

Project introductions

8:35am | 15 minutes

Outcomes & action items from Sunday GEE workshop

8:50am | 15 minutes

More than just election data

9:05am | 5 minutes

Break

9:10am | **20 minutes** 

More than just election data continued

9:30am | 30 minutes

More on the circle of advisors and introducing champions

10:00am | 20 minutes

Break



### 10:20am | **20 minutes**

Pilot projects discussion

#### 10:40am | **30 minutes**

Panel discussion

Panel: Bert Granberg, GEE Steering Group Chair; Mark Mitchell, Utah Lieutenant Governor's Office; Shelby Johnson, GEE Steering Group Member

## 11:10am | 30 minutes

Explore an example of an elections software solution incorporating GIS Solutions Engineer and Team Lead Esri, Dan Haag

11:40am | **10 minutes** 

Questions

11:50am | 10 minutes

Wrap up